Aburii dimineţii

Vârful muntelui oferă întotdeauna dimineţi splendide, indiferent cât de interesant sau nu se prezintă acest moment. Atât apusul, cât şi răsăritul oferă experienţe unice pentru oricine privitor dar pentru un fotograf aceste două momente sunt practic un fel de crez.

În dimineaţa acestei fotografii cerul era complet lipsit de norii care creează acel spectaculos moment al răsăritului. Ca şi fotograf am învăţat, în timp, să profit de fiecare moment în felul său particular de a se desfăşura … de multe ori lipsa unui apus sau răsărit spectaculos te forţează să cauţi alte detalii de fotografiat.

De multe ori aleg să întorc spatele soarelui şi să surprind detalii de natură conturate de această lumină fantastică a răsărtului (sau a apusului). De foarte multe ori revenirea pe o anumită zonă poate aduce surprize extrem de plăcute. La 5:30 când a răsărit soarele nici vorbă de aceşti nori … la 5:45 tot nimic … abia pe la 6:30 au început să se ridice din văi, odată ce soarele a început să prindă putere.

Momentul unui răsărit e întotdeauna special … răcoarea aerului, liniştea deranjată când şi când de câte o pasăre, adormirea care se simte în jur şi tu, doar tu, te bucuri de acest moment fabulos, fantastic, minunat ce se petrece în fiecare zi a existenţei noastre.

Poate din când în când ar trebui să ne facem timp pentru a observa ce se petrece în jurul nostru … poate ar trebui să învăţam de la bunicii noştrii ce îşi savurau cafeaua de dimineaţă aşezaţi frumos pe scăunele mici de lemn în cerdacurile lor şi privind minunatul disc roşu cum apare la orizont, se ridică şi porneşte totul în lumea din jurul nostru!

Aburii dimineţii

Aburii dimineţii

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Lasa un comentariu

Social Links

Toma Bonciu pe Youtube

Toma Bonciu pe Facebook

Workshopuri foto in perioada urmatoare