Workshop in Apuseni – aprilie 2014

Workshopul din Apuseni a fost o experienṭă fotografică diversă pentru participanṭi care au avut ocazia să fotografieze frumuseṭile naturale ale Apusenilor. Ne-am cazat in inima Munṭilor Apuseni, la gura peṣterii Huda lui Papara, sub platoul Bedeleului, într-un cadru natural unic, inconjuraṭi de rezervaṭii naturale, păduri, peṣteri, stânci, chei, defile ṣi case moṭeṣti din lemn acoperite cu paie.

IMG_9914 bw s

Joi, în prima zi a workshopului am avut parte de o ploaie torenṭiala zdravănă care ne-a udat pana la piele, dar nu ne-a putut opri sa mergem sa fotografiem peisajele de la gura peṣterii Huda lui Papară. Întorṣi la pensiune, am savurat cu plăcere mâncarea tradiṭională după care ne-am bucurat de cadourile primite de la partenerul nostru Canon.
IMG_9909 s
Ziua de vineri a fost cu noroc pentru noi, deṣi se anunṭaseră ploi noi am avut parte de o vreme bună , astfel că am reuṣit să parcurgem traseele propuse ṣi să fotografiem o parte din istoria locurilor. Am fotografiat localitatea Roṣia Montană, după care ne-am deplasat  la Lacul Geamăna unde am fost surprinṣi de culorile apei din lac, de frumuseṭea păsunilor pe care apele lacului le înghit încet, încet, dar ṣi de tristeṭea oamenilor care încă mai locuiesc acolo.

IMG_0128 s

Sâmbătă ne-am trezit devreme ca să prindem răsăritul peste păṣunile verzi pline de flori în mijlocul cărora stau mândre de zeci de ani casele moṭeṣti.  Apoi am plecat într-o tuă foto până la Vanatarile Ponorului, aici am fotografiat un mare aven ṣi o cascadă cu un peisaj pitoresc determinat de prezenṭa peretilor calcarosi. Pe drumul de întoarcere am fotografiat poienile pline de păpădii înflorite, casele moṭeṣti, turmele de oi aflate la păscut ṣi căṭeii jucăuṣi care aveau grijă ca nici o oiṭă să nu se piardă.

IMG_3400

Duminică am plecat să facem răsăritul la Cetatea Colṭeṣti de unde am avut parte de o priveliṣte deosebită spre satul Rimetea ṣi Piatra Secuiului. Locurile sunt superbe iar pentru noi fotografii a fost o bucurie să reuṣim să surprindem în câteva zile, puṭin câte puṭin din magia acestor frumuseṭi ale naturii. Vom reveni cu drag în Apuseni să ne bucurăm de frumuseṭea unică a acestor locuri.

IMG_3321

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Lasa un comentariu

Social Links

Toma Bonciu pe Youtube

Toma Bonciu pe Facebook

Workshopuri foto in perioada urmatoare