Case moțești cu expuneri lungi

Ne-am întors în zona Apusenilor pentru a căuta noi locații interesante pentru întâlnirile noastre foto și plecând de la Sălciua am ajuns până în partea cealaltă și anume spre Mănăstirea Râmeț. În plină zi diferențele de lumină între zonele de umbră și cele de highlight sunt prea mari pentru ca senzorul camerei să poată surprinde detalii în ambele zone și tocmai de aceea creativitatea este singura armă pe care un fotograf de peisaj o poate exploata în aceste momente.

Am folosit un obiectiv de 17 mm pe un body full frame, filtru de polarizare circulară și un filtru ND de 10 stopuri. Unghiul larg al obiectivului de 17 mm, care este unul din obiectivele pe care il folosesc cel mai des, mi-a dat posibilitatea de a cuprinde întreaga gospodărie menținând totuși un punct de stație dinamic (jos și destul de aproape de casă).

Timpul lung de expunere de 162 de secunde a surprins în fotografia rezultată atât mișcarea norilor cât și vântul ce bătea în frunzele copacilor și în iarbă. Îmi place foarte mult să fac astfel de cadre pentru acea dimensiune în plus ce apare în cadrele rezultate. La sfârșit de octombrie, în plină toamnă ne vom întoarce în această zonă pentru un photo tour la care vă puteți anunța deja intenția de participare.

Dacă aveți întrebări sau aprecieri lăsați un comentariu mai jos. Vă aștept cu un like pe paginea mea de Facebook Toma Bonciu Photography și cu un subscribe la canalul de YouTube. Daca vreți să învățați mai mult despre editare vedeți și oferta actuală la dvd-urile cu tutoriale video.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

2 Raspunsuri la Case moțești cu expuneri lungi

  1. frumoasa tema abordata, frumoase fotografii.

Lasa un comentariu

Social Links

Toma Bonciu pe Youtube

Toma Bonciu pe Facebook

Workshopuri foto in perioada urmatoare