Cele mai reușite fotografii personale în 2015

A mai trecut un an și am mai adunat un rucsac de fotografii. Câteva dintre ele le-am selectat și postat aici. Cred eu că am ales pe cele mai interesante și reușite. M-am schimbat mult în 2015 și felul în care fotografiez a evoluat. Sper ca același lucru să se întâmple și în 2016 pentru că altfel, fără evoluție, nu sunt nimic ca și fotograf.

Acum câțiva ani spuneam că fotografia trebuie să fie un echivalent a ceea ce am simțit și văzut … acum cred că mai simplu spus fotografia trebuie să transmită emoția acelui moment așa cum am trăit-o eu. Total deconectat de la moment este privitorul … TU care privești acum aceste fotografii. Scopul suprem este unul singur: să te fac să simți ca și cum ai fi acolo. Asta nu înseamnă să simți ce am simțit eu, ci dimpotrivă, să simți ce ai fi simțit tu.

Prin fotografie ne descoperim pe noi și mai ales descoperim ce ne impresionează. Nu e neapărat vorba despre frumos sau urât: ar fi o delimitare prea simplă. E vorba de nuanțe ale aceleași lumi în care trăim cu toții și pe care o simțim și o experimentăm în mod diferit prin prisma propriilor experiențe.

Momentan aceasta este căutarea mea … e un sentiment plăcut la fiecare început de an pentru că simt evoluția anului ce a trecut că mă așează parcă la un nou start și simt de unde pot să spun “abia acum începe aventura mea fotografică”. Sper ca anii să treacă și tot așa, cândva, în ultimul meu an aici să spun la începutul său același lucru!

Vă las acum cu această selecție de fotografii personale realizate în 2015 și vă urez tuturor inspirație maximă în 2016!

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

10 Raspunsuri la Cele mai reușite fotografii personale în 2015

 1. Andrei says:

  Fa-mi te rog o recomandare de aparat foto + obiectiv care sa se preteze pentru fotografia de peisaj si sa se incadreze in suma de maxim 2300-2500 de lei :) Stiu ca e greu , dar macar incearca !

 2. Radu Muntean says:

  Minunate!!! eu sunt in continuare foarte fascinat de cele cu padurea…..o adevarata sursa de inspitatie!! Anul 2016 sa fie un an cu lumina faina!!! :)

 3. isabel says:

  Hace un tiempo que sigo tus trabajos, son impresionantes……a mi me encanta la fotografía soy una admiradora tuya, muchas felicidades por tus fotos no sabría cual escoger.Muchas gracias por compartirlas con nosotr@s, un saludo Toma.

 4. Alex says:

  Un an rodnic, cu multa cautare, munca, studiu, dar rasplatit cu momente magice, pe masura! Deosebite sunt, pentru mine, cadrele realizate in paduri invaluite in ceata, portretele pline de poveste, dar si cursurile de ape repezi, ce te poarta intr-o calatorie fabuloasa in mijlocul padurii… Fotografie, pictura si ceva magie! Great work, congrats Toma !!

 5. Andrei says:

  Salut Toma! Iti doresc in 2016 cel putin la fel de multe cadre superbe! :)

Lasa un comentariu

Social Links

Toma Bonciu pe Youtube

Toma Bonciu pe Facebook

Workshopuri foto in perioada urmatoare