Sfatul meu pentru tinerii fotografi – Cum sa devii un fotograf bun

Este o perioada faina sa fii fotograf si o perioada grea in acelasi timp. Pe de o parte ai toata aceasta varietate de aparatura si retele sociale, site-uri de socializare, site-uri de galerii foto (500px, instagram, 1x, flickr etc) si in acelasi timp toata lumea are acces la aceste tooluri si concurenta este imensa.

Fotografii tineri nu exceleaza la capitolul experienta dar ei au un asset mult mai important: timpul. Esti tanar, esti obisnuit cu noile tehnologii, te adaptezi mult mai usor la noi trenduri si le imbratisezi mult mai usor si ai timp.

Sfatul meu pentru un tanar fotograf este sa nu cauti faima imediat: nu ai nevoie de bani si recunoastere la 16, 18 sau 22 de ani. Daca vrei sa fii cu adevarat bun invata cat mai multe de la cat mai multi. Invata conceptele si aplica-le in fiecare zi. Realizeaza ca doar pentru ca stii ce face diafragma asta nu inseamna ca stii si cum sa aplici chestia asta in diverse situatii. Invata sa fii creativ, invata softurile de editare si munceste mult … munceste in fiecare zi … fotografiaza in fiecare zi iar seara descarca fotografiile si editeaza-le. Nu lenevi: fotografiezi o data pe saptamana, descarci fotografiile peste 3 zile si editezi cand ai chef.

Gandeste-te daca ai 20 de ani si dublezi varsta asta ajungi abia la 40. Ai timp: foloseste-l cum trebuie si vei ajunge un bun fotograf!

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0

Lasa un comentariu

Social Links

Toma Bonciu pe Youtube

Toma Bonciu pe Facebook

Workshopuri foto in perioada urmatoare