Ne-am ȋntâlnit din nou ȋn Cheile Bicazului, un grup de fotografi aventuroşi şi iubitori de natură, dornici să descopere această zonă dincolo de canionul format din stâncile masive care parcă se inalţă pâna la cer. Mulţi au trecut prin Cheile Bicazului şi se declară mulţumiţi că au mai bifat un obiectiv turistic din această ţară, dar puţini sunt cei care stiu că ȋn spatele stâncilor ȋntâlneşti frumuseţea adevărată a acestor locuri. Aşa s-a ȋntâmplat şi cu cei din grupul nostru, prin această experienţă au ȋnţeles ce ȋnseamnă zona Cheile Bicazului.
In fiercare zi am urcat pe trasee şi am ajuns ȋn vârful stâncilor, ȋn puncte de belvede care ȋţi tăiau respiraţia prin frumuseţea şi unicitatea lor. Să vezi ȋntreaga staţiune Lacul Roşu de la ȋnălţime sau munţii judeţului Neamţ până la Ceahlau, să mergi pe poteca de la marginea stâncilor şi să admiri totul ȋn linişte aşteptând din moment ȋn moment să surprinzi o capră neagră, nu este la ȋndemâna oricui. Impreună am reuşit asta, ne-am trezit cu noaptea-n cap şi am depus efort să ajungem dis de dimineaţă la punctele de răsărit, să surprindem ceaţa care se formează peste vai si primele raze de soare care o risipesc. Este o magie pe care ţi-o oferă natura ȋn zilele de vară cu soare.
Deşi s-a anunţat un ȋnceput de august ȋnsorit şi promiţător pentru noi fotografii, am avut parte de ploaie la primul răsărit, dar altfel cum am fi cunoscut plăcerea unei ploi de vară care te udă până la piele? Zilele s-au scurs ameţitor de repede, frumuseţea locurilor ne-au făcut să uităm de tot, ne-au deconectat de la viaţa de zi cu zi şi ne-au adus ȋntr-o lume a frumosului pe care cu ajutorul aparatelor de fotografiat am reuşit să o pastrăm şi ȋn imagini, nu numai in sufletele noastre.
Lacul Roşu, Suhardul, Gardul Zânelor, Cheile Bicăjelului, Cheile Şugaului, cascadele şi satul Bârnadul rupt de civilizaţie şi aşezat ȋntr-o poiană alpină au fost câteva din locaţiile la care am reuşit să ajungem. Toate acestea ne-au ajutat să descoperim cât mai multe situaţii ale fotografiei de peisaj, să ȋnvăţăm tehnici de fotografiere şi să exersăm modalităţi diferite de a fotografia. Fiecare participant din grupul nostru a primit informaţii şi ȋndrumare fotografică la faţa locului pentru a reuşi să obţină cele mai bune cadre şi să le realizeze corect din punct de vedere tehnic.
Pentru că am venit ȋn această zonă din diferite colţuri ale ţării şi ca experienţa să fie cât mai autentică am oferit grupului nostru o cazare cu o poziţie deosebită asupra locurilor pe care le-am fotografiat cât şi o mâncare tradiţională. Cele mai apreciate bucate au fost ceaunul cu fasole şi ciolan, mămăliga cu brânză, gogoşile şi clătitele care ne-au ȋncântat cu gustul şi savoarea lor.
Cu o vreme atipică pentru vara romanească, cu trecere de la temperaturi de 16 grade la temperaturi de 36 grade, ȋn cele 4 zile de workshop grupul a avut parte de o experienţă unică. Natura ne-a oferit atât de multe cadre de fotografiat iar atmosfera de prietenie şi veselie emanată de grup ne-a făcut să nu realizăm când a trecut timpul şi s-a făcut dumincă, ziua ȋn care a trebuit să plecăm.
Am ȋncheiat, astfel, un nou workshop ȋn Cheile Bicazului cu promisiunea că vom reveni aici să mergem pe celelalte trasee şi să descoperim alte locuri minunate ascunse după masivele stanci. Pentru ei, dar şi pentru cei care nu au mai fost vom organiza un nou workshop ȋn Cheile Bicazului diferit, astfel vor cunoaşte cât mai multe locuri din acestă zonă. Aşa cum au declarat şi participanţii, acest eveniment este o ocazie minunată de a te deconecta de la cotidian, de a ȋnvăţa fotografie, de a cunoaşte oameni şi locuri noi, şi nu ȋn ultimul rând de a te ȋmbogăţi sufleteşte cu prieteni care au aceleaşi pasiuni.
Leave a reply